Thuisleren

Leren van ouders – Leren met ouders *

* ouders, grootouders, tantes, nonkels, buren, vrienden,……

Van kleins af leer je als ouder je kind elke dag dingen. Als vanzelf leert je kind om te brabbelen en later te praten, om te kruipen en later te stappen, …. Op latere leeftijd leert je kind hoe zich te gedragen in sociale omstandigheden, te eten met mes en vork, zich veilig in het verkeer te gedragen, enz.

Kinderen leren door zich te spiegelen, door een voorbeeld te zien en het na te proberen. Je leeft voor en kinderen doen je na. Het spreekwoord is niet voor niets dat je daden belangrijker zijn dan je woorden.

Elke ouder heeft zijn eigen talenten, iets wat je graag doet en goed kan. Dit kan je beroep zijn, maar evengoed een hobby. Deze vaardigheden doorgeven aan anderen bezorgt ons plezier en voldoening. Het vervult ons met trots als we zien hoe anderen ook ‘gebeten’ raken door onze passie. Kinderen leren op deze manier niet alleen heel direct en concreet, maar krijgen bovendien de kans om hun eigen interesses en talenten te ontdekken.

Als thuisonderwijzende mama wil ik mijn kind een brede waaier van kennis en vaardigheden aanbieden. Dit kan ik echter niet alleen, ik kan en ken immers niet alles.

Daarom groeide het idee om dit platform te creƫren. Een platform waar mensen ( thuisonderwijzers en anderen) hun talenten en vaardigheden kunnen aanbieden en thuisonderwijzende kinderen hun interesses kunnen ontdekken in workshops en activiteiten.

Ben jij een krak in koken, tuinieren, dieren verzorgen, toneel spelen, naaien, breien of schilderen? Hou je van knutselen, elektronica, een bepaalde sport, klusjes doen of muziek spelen….. en ben je bereid dit aan te leren aan kinderen, wees welkom! Hier leg ik je graag uit hoe het systeem werkt.
Werk mee aan het dorp dat nodig is om een kind op te voeden en deel jouw talent!

Neem alvast een kijkje in het huidige aanbod voor inspiratie!