Sjamanisme

Overal ter wereld in alle culturen vind je sjamanisme terug, elk met hun eigen accenten, rituelen en praktijken. Het is de oudste spirituele levenswijze en helingsmethode die gekend is. De sjamaan kon zowel een man als een vrouw zijn, en vervulde veel rollen: die van genezer, verhalenverteller, psycholoog, waarzegger, vroedvrouw, stervensbegeleider, ziener, kruidendokter ….

De sjamaan heeft toegang tot oeroude kennis waarbij healing, dankbaarheid en harmonie centraal staan. Sjamanisme zorgt voor bezieling en verbinding.
Hiervoor moet de sjamaan ‘hol’ of leeg worden zodat er een samenwerking met spirit ontstaat. Een sjamaan is dienstbaar aan zijn gemeenschap, zijn community. Eén van de belangrijkste taken van een sjamaan is healing.

Een sjamanistische healing is een energetische healing en is geschikt voor iedereen die hiervoor open staat. Je voelt dat er een aspect in je leven uit evenwicht is en je wilt terug naar een harmonische manier van leven.

Tijdens de healingsessies gebruik ik mijn drum, ratel en het geluid van mijn stem. Ik maak contact met mijn spirithelpers in de onzichtbare wereld voor gidsing en inzichten.

Welke soorten healing zijn er in het sjamanisme?

Healing is terug ‘heelheid’ brengen. Het kan gaan om fysieke genezing, maar veelal gaat het om het terug in balans brengen van wat uit evenwicht is geraakt. We zijn immers veel meer dan ons fysiek lichaam, we hebben ook een emotioneel, mentaal en spiritueel lichaam.

Een wonde in één lichaam beïnvloedt ook alle andere lagen. We kunnen een fysieke wonde (vb. een been breken) niet isoleren tot het fysieke, we zijn ook emotioneel geschrokken of bang geworden. Daarom zal heling ook op alle vlakken moeten gebeuren.

Tijdens een sjamanistische healing kan het nodig zijn om
– kracht terug te brengen (power retrieval)
– oude of lichaamsvreemde zaken te verwijderen (extraction)
– levenskracht of essentie terug te brengen (soul retrieval)

Vaak gaat het om een combinatie van bovenstaande technieken.