Soul healing traject – duik diep in jezelf!

Ik ben in een opleiding en we doen een visualisatie-oefening. Ik begin wat te wiegen. Voor mij een fijne manier om in de oefening te gaan.
Ik ‘zie’ plots een erehaag verschijnen. Deze is voor mij bestemd, ik mag/moet tussen deze erehaag wandelen. Ik voel mijn lichaam verstijven: nee, nee, dat is te veel eer voor mij, dat kan niet voor mij zijn! De haag wordt gevormd door een soort silhouetten, het zijn lichtwezens, helpers, begeleiders. En ze dringen vriendelijk glimlachend aan (ik zie geen gezicht, hun energie is vriendelijk en glimlachend): jawel, jawel, dit is voor jou, toe maar. Stap maar.
Mijn lichaam is nog steeds een kramp, tranen wellen op…. worden een heuse huilbui: ik blijf mezelf al die eer niet waard vinden. Het vriendelijke aansporen blijft echter ook. Iedere cel in mijn lijf weet dat ik dit pad moet gaan, maar tegelijk sta ik met mijn hielen in het zand. Ik laat de emotie toe en huil vele tranen.
Als ik wat gekalmeerd ben, begin ik voetje voor voetje het pad te lopen, nog steeds onzeker over deze stille en indrukwekkende erehaag, tot ik bij een soort troon kom. Opnieuw worden mijn ogen vochtig. Ik word ontvangen door de Grote Moeder, de Koningin, het Vrouwelijke zelf. Ik val op mijn knieën, uit een vanzelfsprekende eerbied. Ik krijg een mantel om en ze geeft me een geschenk. Ik kan niet zien wat het is, in totale overgave en aanvaarding steek ik mijn armen uit en krijg ik iets vormloos in mijn handen gedrukt.

Dit was de eerste van een reeks visualisaties waarbij het geschenk geleidelijk aan steeds duidelijker vorm kreeg.

Het is dat geschenk dat ik nu graag met jullie deel tijdens het soul healing traject.

Want ook jij hebt een wonde in jezelf die blijft haken. Ook al denk je er niet veel meer aan, het lijkt een anekdote van lang geleden, iets dat nu eenmaal gebeurd is, maar hey, je bent oké…..denk je.
Die wonde heeft je gevormd. Je hebt er een dikke korst op laten groeien zodat het lijkt alsof het geen pijn meer doet. Meer zelfs, je weet niet eens dat die wonde er nog is.

Maar onbewust wordt deze pijn telkens opnieuw geactiveerd. In gesprekken met vrienden, in meningsverschillen met je partner, in vervelende situaties op het werk,…. Je barst uit in woede, je voelt je onheus behandeld, je huilt zonder precies te weten waarom.

Je ontwikkelde allerlei mechanismen om de pijn niet meer te voelen, je vlucht weg, je bouwt een muur rond je hart, een bunker rond je gevoel. Je bent aan het ‘overleven’.

Maar nu is het genoeg geweest. Je wilt opnieuw ‘leven’! Je vrij voelen als een kind en genieten met verwondering en blijdschap.

Tijdens het soul healing traject werken we samen om deze oude wonde te laten genezen. Zachtjes en van binnen uit. Zonder mentale analyses of diepgravend gepraat. Jouw kracht en wijsheid worden opnieuw geactiveerd, zodat je werkelijk vrij kunt zijn.
Zodat je zelf je leven vorm kunt geven, zoals jij dat zelf wilt.

Spreekt dit traject jou aan? Contacteer me dan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.